Zoek en omarm de verschillen

Bij het vormen van een team hebben alle teamleden een gemeenschappelijk doel, voelen zich wederzijds verantwoordelijk en hebben complementaire vaardigheden. Met name het laatste is interessant om te onderzoeken binnen jullie team. We zien namelijk vaak dat samenwerking heel goed gaat tussen gelijkgestemden. Collega’s herkennen zichzelf in elkaars werkwijze en werken graag samen in een team. Echter zal je zien dat je dan juist bepaalde vaardigheden gaat missen. Want juist dat tegengeluid is fascinerend om naar te luisteren. De uitdaging in teams zit in het werken met collega’s waar weerstand ervaren wordt. Want dat is de plek waar het gaat piepen en kraken in de samenwerking én waar een enorme groei in ontwikkeling mogelijk is!

Wees nieuwsgierig naar elkaars motivatie!

Bij veranderingen in een organisatie zal iedere collega vanuit zijn of haar eigen beeld ernaar kijken en een ander gevoel erbij krijgen. Aangewakkerd door de rugtas van het verleden, de normen en waarden van de opvoeding en onderliggende overtuigingen. Hoe mooi is het als jullie als team de intrinsieke motivatie aan elkaar kunnen vertellen: dat wat jou iedere dag drijft.

En niet alleen bij verandertrajecten is deze verdiepingsslag een eye-opener. Maar ook als er fricties in het team zijn die niet uitgesproken worden of in teams waarin het juist hartstikke lekker loopt, maar jullie nóg beter op elkaar ingespeeld willen raken.

In de teamtraining is het delen van intrinsieke motivatie de basis. Ik hou het luchtig waar het kan en confronteer wanneer nodig. Ik werk met dát wat er al is en breng jullie als team verder in beweging!

Welke resultaten hebben jullie na een teamsessie?

  • Jullie zien wat ieders individuele intrinsieke motivatie betekent voor de groepsdynamiek.

  • Er zijn verschillende onderwerpen & oefeningen aan bod gekomen, zoals conflictmanagement, feedback geven en ontvangen en teamoptimalisatie.

  • Een teamtraining draagt ook meteen bij aan team building, met elkaar een dag(deel) stil staan bij jullie samenwerking als team en ieders rol als individu hierin.

Meer weten over één van de programma’s?