Wat drijft jullie (potentiële) medewerkers?

Is jullie organisatie er klaar voor om op basis van drijfveren de juiste medewerker te vinden? Op zoek naar het teamlid dat precies dié intrinsieke motivatie heeft als aanvulling op het team. Het draait niet meer alleen om competenties welke passen bij de functie, maar zeker ook om de juiste match binnen het team.

Van competenties naar drijfverenprofielen

Als medewerkers een rol binnen een team hebben welke aansluit op hun intrinsieke motivatie dan voelen zij meer binding met de organisatie. Bevlogen medewerkers zorgen voor een juiste flow. Maar hoe vind je als organisatie de juiste personen voor de juiste plekken? Middels het gebruik van Function Profiler kan ik jullie hiermee helpen.

  • Als werkgever maak jij een profielschets van de functie op basis van de gewenste competenties.

  • Dit leidt tot een profiel met drijfveren die goed bij de functie passen.

  • Kandidaten met een profiel dat hierop lijkt, hebben de motivatie die écht nodig is om de functie goed te kunnen vervullen. De kandidaten hebben de benodigde talenten voor deze functie al in huis of kunnen deze makkelijk ontwikkelen, omdat het bij hun persoonlijkheid past.

  • Op basis van dit functieprofiel kan de organisatie dus gaan zoeken naar geschikt talent, hetzij in eigen huis of extern.

Hieronder vind je een animatie waarin uitgelegd wordt hoe Function Profiler werkt.

Meer weten over één van de programma’s?